Årslista

Är in the mood för att lista saker i allmänhet. Sammanfatta året 07. Sakan det. Lämna det bakom mig. Göra mig redo för nästa, och så vidare.

Gör alltså nu en lista på lite allt möjligt, i ingen särskild ordning. Och eftersom jag är rätt dålig på att minnas företeelser som hände för längesedan kommer nog detta reflektera hösten mest tyvär...

MUSIK

Album
Beirut-The flying club cup, Arctic Monkeys- Favourite Worst Nightmare, Arcade Fire-Neon Bible,
Regina Spektor - Begin To Hope Queens of the Stoneage-Era Vulgaris
Låtar (ett urval...)
M.I.A-Jimmy Arctic Monkeys-Old Yellow Bricks Timbaland-The Way I Are Laleh-Prinsessor Kanye West-Canät Tell Me Nothin' Arcade Fire-Intervention Peter Bjorn and John-Young Folks Yelle- Je Veux Te Voir
Amy Winehouse-Back to Black Aphex Twin-Avril 14th Architecture In Helsinki-Hold Music
Spelningar
The Killers på Roskilde i regnet och solen, gjorde mödan värd!
Arctic Monkeys, Annexet i Stockholm var ett ögonblick jag väntat på läänge. Inga ord kan bekskriva.
Regina Spektor på Way Out West, underbara konserter allihop men denna var nog underbarast av alla, helt jävla magisk med en vacker Regina + ett piano och mysregnet gjorde det bara finare.
Årets rocklåt
Arctic Monkeys-Brianstorm
Mest överskattade
Jens Lekman-Night falls over Kortedala

FILM & TV

Årets Filmer
Pirates 3 (måste!), The Simpsons Movie, This Is England, Oceans Thirteen, La Vie En Rose, American Gangster, Last king of Scotland
Filmer para mi
Gudfadern-trilogin, Sagan Om Ringen-trilogin, Ed Wood, Wes Anderson-filmer, Alejandro Gonzáles Inarittu-filmer, Blood Diamond, Fight Club, Marie Antoniette
Mest överskattade
Little Children
Tv
Greys och weirdo Skins under sena torsdagskvällar
Mest överskattade
Heroes/Entourage
ÅRETS
bästa...
att jag hade mycket pengar många gånger
sämsta...jag började i fett jobbigaste klassen
eufori...Arctic Monkeys spelningen
köp...svart iPod video 80gig dagen efter sommaravslutningen!
resa... Spanien hos Agnes,lätt
sysselsättning... hata


















"The end of nights we tried to die. This is the end"

Denna dag har ägnats åt att vada runt i den avskyvärda trängseln på stan med Annie, kolla på "Måndag hela veckan" (Bill Murray som dåtidens Chandler haha) och fixa runt på iTunes i vanlig ordning.
The Doors är inte den typen av musik jag bara sätter på sådär spontant men då och då shufflar jag fram till en Doors-låt och deras storhet slår mig. Jag hittade en rolig funktion på last.fm så ni kan ju lyssna typ 20 sekunder om ni vill...En sång mer än värdig att provlyssnas!

Det funka visst inte. Men bra är den.


 

Just det, god jul!

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaj!


(Tack Annie för att du introducerade denna i mitt liv)

Vi med våra manliga portföljer

Den rådande trenden, herrmodet, är fruktansvärt orättvist. Jag förstår självklart att man inte kan ändra något historiskt så att säga till ett annat kön. Men för mig, som alltid känt mig avsevärt maskulin när det kommer till kläder (herravdelningar,förstora tröjor osv)är det tråkigt att just herrtrenden är nästan omöjlig att anpassa till kvinnor. Hela grejen handlar ju om vara MÄN med cigarrer, skräddarsydda KOSTYMER, och "MANLIG intelligens". Den kvinnliga motsvarigheten finns ju faktiskt inte riktigt, visst kan vi klä oss från en tidsepok som till exempel 40-50talet men där är det ju det extremt kvinnliga som gäller. Man skulle kunna säga att the old-school snygga sekreteraren är den kvinnliga motsvarigheten, men hur lärd, intellektuell och snobbig är hon på en skala?
I det stora hela så är det helt klart lättare att vara cool som kille än som tjej. För det första behöver man inte vara snygg för att vara cool som kille, vilket man faktiskt måste om man är tjej (pratar endast yta här alltså). Och för det andra får tjejer inte lika stort rum för att vara coola, eftersom coolheten ofta ligger till hands för det manliga könet. Rockpojkar med ölflaskor,dandys med Ray-bans, djs med utflippade utstryslar och så vidare... Eller så är det bara jag som har svårt att finna en kvinna med en orubblig coolhetsstämpel för att det helt enkelt inte finns lika många som det finns män. Alltså,tillbaka till å andra sidan.
It's a damn shame though. Jag vill också sitta i en läderfåtölj, röka en cigarett från ett etui, vara stilig. Ha ett fickur i äkta guld. En snubbe med auktoritet. Eller en äckelkaxigamerikan tagen ifrån Bandofbrothers med Bronxdialekt och en spritflaska i ena handen och en Luger i den andra.
It's a damn shame.

image286
istället för...

image287

"Her clothes are old but never are they dirty!"

Nu blev jag glömsk igen.

21 december

Shirley Bassey- Where Do I Begin

22 december

Nina Simone-Feeling Good

23 december

Stevie Wonder-Living For The City
(toppar alltd,alltid!)

F*TTA!

Oh yes, I've started saying the F word. Förlåt mig så hemskt mycket. Det är vidrigt!
Men jag kom på att jag skulle ju göa värsta feta julkalendermusikgrejen här på bloggen och nu är de liksom 4 dagar till julafton (bläh)!
Men okej nu så ska jag göra det anyway. Det är lite mer underhållande med något visuellt så jag lägger in videos.


18 december

Edith Piaf- Non Je Ne Regrette Rien
Alla måste se La vie en rose-filmen! Bästa jag upplevt på länge!

19 december

Prince-Kiss
Uh yeah. Chillparty i sitt essä..

20 december

Billie Holiday-Fine and Mellow
Åh vilken fin video. Så jävla underbart med alla jazzdudes va. Och amerikanska 50-tals tvmän, så smoking hot.
Är överhuvudtaget väldigt fascinerad över riktigt gamla videos som finns på Youtube, att något spelades in för 50 år sedan och sen hamnar på internet så alla kan se det. Tack för det liksom.

Nu:Whopper cheese meal plusmeny med cola att ta med. The ordinary order på BK. Finns inget bättre än burger king i det förjävliga kalla mörkret. Lyckan ligger i potatisen som man säger,haha nej mitt egna ordspråk.

Jag vill ju egentligen

Vissa grejer kommer jag på mig själv med att totalt glömma bort. Grejer som jag egentligen verkligen vill göra.
Till exempel som att lyssna på P3 live, som nästan alltid har någon artist eller band som intresserar mig, och jag vill så gärna lyssna typ varje vecka och sätta på radion. Jag prenumererar till och med på nyhetsbrevet där det står vilka artiser, vilken tid och repriser. Men jag har nog ALDRIG någonsin satt på radion och lyssnat, aldrig. En gång var det Arctic Monkeys och då gick jag in efter en månad på deras hemsida.

Kanske beror det på att jag inte har någon radio.
Det stör mig hursomhelst.

"When I say peppar you say kakor"

Åh I can feeeeel it. Det här blir ju nästan vårens höjdpunkt. Nästan!


The Ultimate Partysong

Jag och Annie har ett stort jävla projekt på G asså. Vi håller på att mixa ihop den fetaste partylåten á la neverending! Den kommer seriöst gå till historien, därför heter den fint och enkelt The Ultimate Partysong.
När den är helt genomarbetade kommer den ligga på exakt 60 minuter hade vi tänkt. Ackompanjerad av ett gigantisk glittrigt dansgolv, discokulor, största stereoanläggningen att finna, tics-blinkers och gärna en rökmaskin kommer festen aldrig ta slut. Jag lovar.
 Tanken är att få med the partymood i alla dess stadier. Vi börjar med softaste introt ever, lite on the downlow för att sedan köra in på de klassiska electrodancelåtarna, efter detta blir det lite mer billig ghettofaboulas som går över i en rockfas med utvalda gitarrfavoriter för indien i oss alla, på detta lite chill supa och hångla musik, när rödvinsdåsigheten börja komma småkrypandes slänger vi in lite old school pophits som alla älskar fast inte vågar erkänna det typ Britney och Justin osv, här blir det kanske lite repris på de bästa partyhitsen från början med riktigt untzuntz, därefter är det dags för lite minimalistisk häng typ Strict Machine och sen kommer the big bomb. BOOOOMB! Alla känner peppen trots morgontimman med det allra sista dunket, men låten i sig förblir hemlig ett tag. Men den rockar ass.
Yes, det är så det kommer se ut. Än så länge är vi inte så långt gången men fram till jullovet ska den vara ready to go, ready to play, ready to love. Här kommer en minilista till förfögande.

Intergalactic
-Beastie Boys
It's like that-Run DMC
Technologic-Daft Punk
California Dreaming remix-Benni Benassi
YeahYeah-Bodyrox
Perfect Exceeder-Mason vs Princess superstar
Phantom-Justice
Just let go-Fischerspooner
Stand up-Ludacris
Candyshop reaggemix-50
Next episode-Snoop ft.Dr Dre
Hot in herre-Nelly

Fan, ni skulle bara höra våra snygga uttoningar,dubbel-på-dubbel och övergångar...

Migrän bakom öronen

I dessa lägen önskade jag att jag var bulimiker och hade kraften att stoppa fingrarna i halsen, för jag mår så förjävligt  jättejätteilla i min mage. Endast på grund utav min huvud och ryggvärk.
Gött.


Ännu en av mina favorit rocklåtar. Man kan ju faktiskt dra paralleller till Punkdrömmar..
The Faint-Posed to death (ej riktig video tyvärr)

Jag kom på en grej! En låt fram till julafton i min bloggjulkalender. Gud så trevligt!

P.S

Vet ni att idag så har den här bloggen fler unika besökare är den haft på 90 dagar! Gissa hur många? 51! Hihi. Spännande! Hur kommer det sig? Jag vet inte. Men jag gillar'e.Jag e ju nästan berömd förfan.



För att visa min uppskattning presenterar jag en utav mina absoluta favoritlåtar!
Wikströms Punkdrömmar med [Ingenting]

Roman Coppola feat. Arctic Monkeys

Sådant här gillar vi! Särskilt när Annie ringer mig sent på natten, jag sover, blir arg och hon gapar att jag ska sätta på mtv och vi dör lite båda två tillsammans i telefon!



Det här är dock ett tecken på att Arctic äntligen blivit lite kaxiga. Jag menar, för fan de ÄR MED i sin egna video! Första gången ever typ.
Alex börjar se ut som en Beatles-dude också. Finally noticed our potential,did we?!

Lyssna även på
detta, detta och detta!

Glen or Glenda?

Det finns nu inga olikheter mellan "min bilddagbok" och "min blogg", det är ju lite synd för jag antar att det bara är typ två av mina vänner som läser "min blogg". Anyway.

Jag vill bara uppmana vilka det än nu är som läser, att se filmen Ed Wood.
Av alla Depp filmer (jag är ett gigantiskt stort Johnny fan,ja) så har nog denna kommit till att bli en klar favorit.
Den är så snygg,så snygg. Tim Burton är ju alltid ett geni på att komponera ihop jävligt intressanta och konstiga filmer, precis som i detta fallet. Men här är det också all wrapped up in Hollywood (väldigt skräckfilm) på 50-60talet och det är bara så väldigt läckert. Johnny Depp i Ray Bans, Sarah Jessica Parker som den blonda pinup-flickvännen och Bill Murray som glambög.
Se den, se den, se den!

Jag känner att ännu en Johnny-period kommer över mig. Excellent.

image285




Jultips #1

I vissa tillfällen så blir jag om möjligt ännu lyckligare över att vi har internet till vårt förfogande.
Som när man tillexempel hittar miljontals med julkalendrar på datorn. Där man helt gratis svarar på någon enkel fråga, skickar in och tävlar om typ asfräscha priser, i 24 dagar! Här är de bästa jag hittat då va:
Veckorevyn (massa girlish grejer)
Modette (massa trendiga girlish grejer)
Tomtekalendern (massa random grejer)
Elle (massa dyra grejer)

Annars så är jag förövrigt förvånansvärt opeppig på julen. Jag längtar knappt efter mina smöriga brysselkål och rödbetssallad.. Eller nej! Det där tar jag tillbaka!

Så länge jag får Band of brothers-boxen så är jag helnöjd. Alla borde fan önska sig den! Trots en utav de mest amerikaniserade synvinklarna i tv-historia så är den fortfarande den mesta gripande produktionen i tv-historia.
Och nu, SÅ JÄVLA BILLIG!

image284
I love that dude...