Rome Wasn't Built In A Day

Den är lite komisk den där känslan. När man inte finner ork att resa på sitt fat ass för att göra något produktivt. Man sitter där helt jävla atuistisk medan hjärnan går på full varv ba "rör på dig" "hallå hör du, reeees dig.NU! "okej...nu då! kom igen!" och ändå så gör man liksom ingenting. Vad får en att ta det valet liksom?
hmmmmmmmmmmmmmmm
Mina fingrar har somnat så det sticker som satan när jag skriver på tangentbordet, väldigt spooky..
För alla er människor som är lite efter så kan jag ju berätta att fina, underbara, söta, älskade Beirut gör en visit i Göteborg under Way Out West. Där köptes min biljett ja!


(Har faktiskt aldrig insett att Zach är sexig! Förrän nu!)Och ja, livet e fortfarande utan mening.

Fortfarande

sann.
alla mina tonår.


HATA MIG FORT, ÄLSKA MIG ALDRIG.../ SÅG SATAN PÅ STAN OCH HAN SÄNKTE SIN BLICK.../
JAG ÄR BARA POJKE, MEN JAG FUCKAR UPP MITT TRUMMSET!../
ATT DET BÄSTA UTAV MIG FINNS DJUPT I MINA SÄMSTA SIDOR/

/NU SKA JAG ÄNDRA PÅ MIG, PÅ TISDAG SKA JAG FLYTTA UT UR MIG SJÄLV/


träffande

Le defeuííne, le dáfoaí

Bortglömd film som kom till mitt minne igen. Underbar helt skruvad animerad francois movie. Jag och Joanna såg den för jättejättelängesedan. Feta ha begäret nu. Lyssna på låten, den är helt smashing.

GAMMALDAGS

Känner mig allmänt fel och obekväm. Min fysik är i botten där kroppen inte verkar vilja bestämma sig för om den ska vara sjuk eller frisk. Detta resulterar i en flyktig känsla av illamående, halvdanhuvudvärk och seghet i blodet.

Tittar för länge på tangentbordet innan jag orkar halvlyfta fingrarna för att knappppa. Det är så behagligt att transa in i y t f gi ). Och så vidare. Letar synonymer på synonymer.se eftersom jag redan använt ordet bekväm en gång. Protesterar lite mot att plugga medeltidslitteratur til provet imorgon (gapar "plugga då din jävla hora!!" i huvudet)men vet att jag snart ändå kommer göra det för att jag aldrig någonsin kommer komma över ett vg i svenska. Dööööööööör lite av uttråkning, eller rastlöshet, jag vet inte vad.
Börjar bli fruktansvärt illa till mods när jag märker att allt runtomkring en kretsar kring F R A M T I D E N. Children of men, trailer för nån film om 2033, tidningar, val man gör hela hela tiden. Och allt slutar alltid med massförstörelse och grått och tragedi och epidemi. Det är väl så det kommer att gå! Medeltiden anno 2000tal, allt var bara så jävla sargat då, tyvärr finns det ingen synonym för medeltiden.
Skrattar än en gång åt Sarah Silvermans Matt damon-klipp på youtube och skrattar ännu lite till när hennes boyfriend ger tillbaka med en "I'm fucking ben affleck". Hade en dröm en natt om min egen begravning där The Scientist spelades och jag vaknade utskämd i pinsamheten. Jag gillade inte ens Coldplay.
Tänker på att All my senses fortfarande är en av mina finaste låtar och det enda Mando Diao som fortfarande är nära mig.

Tvingar mig själv till att sträcka på kutryggen för om jag sitter kvar såhär länge till fastnar jag nog och blir Quasimodo för resten av mitt liv-bortsett från ögat.
later
image267
50 år senare

Och det är illa. Så illa.

Naw

Åh vad lycklig jag blir att årets bästa kvinnliga huvudroll gick till Marion. En av de duktigaste människorna ever.
Var bara det!


Beyonce Mtv TOP-10

Idag har jag lagt in dessa låtar på min iPod:
Scandalous-MIS-TEEQ
SOS-Rihanna
Jenny from the block-J.Lo
In da club-50 cent
Party to damascus-Missy ft Wyclef
Baby boy-Beyonce
Naughty girl-Beyonce
Love at first sight-Mary J Blige ft. Method man
Superstar-Jamelia
Two wrongs-Wyclef ft City High

Någonstans mellan Bs hetsporrdanser och "Uh-oh-uh-oh-uh-oh oh no no no" blev jag tolv år igen.

Boy from school

Åh Julia (för nu riktar jag mig till dig genom denna kommunikationsformen) du skulle sett hur äckligt het sextiettan var idag. Man dressed in black,  oh handsomeness handsomeness.
Svartklädda boys och män är så jävla snyggt. SVART ÄR VARKEN EMO, GOTH ELLER ALTERNATIV.
Jag är väl egentligen en berättigad förespråkare för de svartklädda. Sky inte kläderna på grund av påhoppningar och skällsord! Det är vackert.

Jem

Och som vanligt vaknar man upp nästa dag och inse att det bara var en dröm för en dag. Och en dröm på natten som var bra den med som nu också är borta. Varför ska allt vara fulare i dagsljus. Hatar mornar. Hatar att jag lagt mig igen. Hatar att mina tår och fingrar fryser mina fingrar blir helt lila när de fryser. Hatar alla relationer.
Älskar Walk The Line överallt annat den känns så mycket å ska sluta skriva korrekt och och och skiljetecken och mellanslag för det spelar ingen roll för någon ändå eller hur
lär er läxan och tro inte någonting!

when i was just a baby my momma said to me son always be a good boi don't u mheess arahound with guuns but.. i killed a man in ..reno.....just to watch him daai when i hear that whistle blowing i hang my head and cry


"Förlåt, mina nära. Mina älskade.
I mitt hjärta sitter en martyr. Som inte bryr sig om er ett jävla skit."

fyfan vad hemsk min andra blogg var, ick.

"Och så sover jag hos Helen"

Är dessa ord inte de absolut bästa man kan höra? Åh vad jag var flyktigt lycklig idag! Små vardagliga underbarheter överallt. Anita med whiskeyflaskan i högsta hugg, röka i soffan framför bok, äta Ristorante Pizza Pollo, komma hem till "Californication", hänga på Järntorget med Ida efter hennes jobb i regnet och planera våran plan (engelska!) precis som för ett år sedan, känna ett uns av hopp och förväntan inför Framtiden. Glädjas och chockas över orden " Så du blir 18 nästa år". Är detta den riktiga Susanna, hon med själen full av hat, självförakt och cynism? Jag vet inte än om jag vågar tro på en förändring. Men för en dag känns det bra att inte ha en fet frown i pannan.

Mitt hår blev fint efter vägen hem i regnet i knut, långt och lockigt och imorgon brunt igen.

Precis som att jag älskar Svetlana Aleksievitjs krönikor och hatar (nej! ogillar) Gabriel Byströms. Och man vet aldrig vilken dag det är den ene, och vilken dag det är den andre när man öppnar tidningen på morgonen.


JAG SAKNAR MIN FINA SYSTER JULIA JAG ÄLSKAR DIG SÅ JÄVLA MYCKET    and i'm not afraid to say it, amen!
image266

Jag vill pussa på Chet Baker

Kunde inte ha hittat ett bättre soundtrack till denna höstliknande, regniga, skönt dystra dag.
I feel you next to me, Chet vill jag säga till honom. Kom tillbaka, till vårat förlorade 2000-tal och dela med dig av din charm.
Ingenting seriöst vi säger kan komma undan utan att vi tittar ironiskt på oss själva och det är alltför sorgligt, alltför sant. Så jag dvalar in i Chet och Kerouc denna eftermiddag, tappar bort mig bland svunna tider och tycker allt är väldigt, väldigt harmoniskt.


negros

Hihi
image265

I just want to tape you

"And the lord said: ye!"
image263

Nnnnn.E.R.D förgyller vår Slottskog i augusti. Hur heya var inte dem back in the days? Oh,oh tänk att få höra Pharrells vackra stämma under "Provider"(utsedd till en av mina top-ten-favorit-låtar-ever), hetsen som genomsyrar "Rockstar" och snygga snygga "Brain". Hoppet har kommit tillbaka inför historiens bästa festival.

Flashback:Nu är det för ett år sedan då jag rapporterade om Way Out West.
Tiden flyter på som fan.
Och jag såg en mygga precis?

Old Man And The Sea

Fan vad alla åker till London. Varför är London alltid det självklara valet på veckoloven? Jag har aldrig varit i London. Det kanske är lite pinsamt i sig, men jag bestämmer att det bara är för jag är så jävla okonventionell.
Rom är staden i mitt hjärta.
Och Paris. New York! Wien! Barcelona! Det är nog dags att jag blir lite berest.

CANNN'T HURRY

De är låtsassmarta. Deras intellekt och tankeförmåga sträcker sig inte utanför ytan och redan fastställda fenomen. Och de är överallt. Människor som är för snygga kan inte samtidigt vara för smarta, it's all an act. Tack för att jag inte är så särskilt rolig att titta på längre.
Nu spelas Brr it's cold in her från Bring it on-soundtracket och jag myser i min tvetydighet.

Jag vaknar till Coconut records (som är finast på länge), gör i ordning min gula IKEA-skål med kspecial och bananskivor och lättmjölk och ska sjunka in i DNs existentiella värld. Lovmorgon.
Glöm inte att lägga in bananen i kylen en stund innan bara.
image261
holler!

För,emot eller bara jävligt uppgiven?

Jag trodde det var en hudflik, den där grejen på min överarm. Det var det dock inte och nu är jag livrädd för att jag har en bisarr växande mutantcell gömd någonstans i min kropps inre. Skrämmande. Kittlande.
Placeras jag ännu lägre på den samhälleliga skalan i sådant fall?

Kom ihåg en liten vers jag hittade på i mitt huvud under min sviniga vodkafylla igår: "det finns saker som jag inte säjjeer", orden gnolas med en lätt stockholmsk dialekt, lite funky sådär. Det lät väldigt, väldigt fint igår iallafall och nu ser jag ju att det sammanfattar mig på ett ganska värdigt sätt.

Mina söndagar är räddade än en gång. Nip/Tuck gestaltar min äcklade syn på mänskligheten på ett sådant exakt sätt, puffar av eufori infinner sig plötsligt.

Hetsa,hetsa,hetsa!

http://www.lastfm.se/user/sussiella/http://www.lastfm.se/user/sussiella/
http://www.lastfm.se/user/sussiella/http://www.lastfm.se/user/sussiella/
Är desperat efter att hitta syften med last.fm just nu. Bli vän med mig och langa sköna låtar!
Jag blir ledsen när jag ser att Mando Diao fortfarande är på  5:e plats. När var ens senaste gången jag lyssnade på en Mando Diao-låt?! Juni?!? Pinsamt,pinsamt.

Vilken film är bäst att se när man, måste använda det klassiska uttrycket, är så förkyld så ens näsa är sönderfrät som om man dragit en lina kola för mycket?
Casablanca, Spinal Tap eller A Clockwork Orange?

Toodles certainty

Om någon missade det så växte jag ifrån min mentala ålder igår och är från och med nu 16. På alla plan.

Vi är inte några syndikalister men nästan

När vi för en stund sedan stod i tunneln vid Vagnhallen som ett par nyimporterade esthoror och väntade på våran Explorer, började vi bli lite upprörda. Satte igång att seriöst fundera på anarki. Vi blev äcklade av alla regler man ska följa, alla straff, alla fördomar, allt svart-eller-vitt, allt hat. Parlamentarism. Hur världen och dess människor är formade till hur man "ska" leva, och vad som är rätt eller fel som i nån jävla totalitär stat. Visst har man hört allt detta förut men jag har alltid skitit i sådana saker, men egentligen borde man få göra precis vad fan man vill med sina dagar på jorden. Vara en moralist, leva utan pengar, knarka tills man avlider, bli strippa, bli en svenne,dö som oskuld, råna värdetransporter. Eller vad man nu vill. Jag hoppas vi drabbas av en seriös backlash, där vårat samhälle faller ifrån alla förordningar, klimatparanoia och rökning förbjuden-skyltar.
Hur fan hjälper det mig liksom?
Om det inte blir någon ädnring inom några par år är jag lätt på en extremistgrupp eller något liknande, Pauline skulle bli den perfekta ordförande, så karismatisk som hon är (som Hitler!)!
Ha!

image260

"I'm a teenager, yes I am"


Och jag säger som Kihlen :"Generation FUCK YOU, du kommer aldrig fatta nånting om du befinner dig i medelåldern...och om nån jävel kapar ett plan eller hatar islam imorgon kommer ju ändå ingen sakna idag...vi äger vårt eget jävla millenium... ", haha så sant, måste bli lite fjortis-nostalgisk.

Tack Agnesh!

Mah homeey spelade en låt med Coconut Records (Jason Schwartzmans band) och är så jävla fin.
Jason är bra mycket. Och så är han sådan där ultracool hipster som bara umgås med de rätta människorna och är jätte Hollywood-alternative (till den mån man kan vara det...). Om jag träffade honom i verkligen livet skulle jag nog förakta honom.
Men jag diggar honom.

Ok, fanns ingen officiell video, men den här var ju lite söt...eller nåt.
Haha.

Det är najs* att det regnar iallafall

Och visst det är orättvist och politiskt inkorrekt, men  en musikaliskt begåvad kvinna kan inte mäta sig med en musikaliskt begåvad man.
En man blir ett geni. Punkt.


*Som göteborgare är jag under intrycket att när man säger engelska ordet "nice" uttalas det met överdrivet a och j. Därför måste man helt enkelt stava nice som najs om man ska kalla sig själv äkta göteborgare. Hjärntvättad av min äldsta syster. Självfallet.

Men ååååååh

Vilken äcklig förjävlig skitdag.Jag tror jag dör. Illamående sedan jag vaknade, både fysiskt och psykiskt. Och den jävliga eftermiddagen. Och när jag släppte för frestelse. Längesedan jag kände mig så svag som idag, och palla det liksom.
Aldrig riktigt förstått varför jag inte kan vara glad för någon annans skull. Förutom Annie då, du är den enda som står över alla mina andra hinder angående sådant. Fan, jag saknar dig varje dag, hur konstigt det än låter. Jag hade nog gått under för längesedan utan dig honey, älskar dig!

Och så röker jag alldeles för mycket. Trappat upp som in i helvete, och blir typ askig och yr av dem där äckliga ciggen.

Ursäkta sentimentaliteten. kan inte hjälpa att jag är alldeles för seriös.pretERIUM!Normal Adolescent Behavior

Queiro contar de un director de cine favorito para mi.

Como se llama Alejandro Gonzáles Iñárritu y nació en 1963 en la capital de

México, México City. Ha vivido alli el parte mas grande su vida. Empezo su carrera

junto trabajar de DJ cuando estuvo joven. En 1988 superoa componer musica de

películas Méxicanos, estudio produccíon cinematográfica en Los Angeles y Maine

(EE.UU). Cuando estuvo 27 años fue el menor director de compañia del televisión

se llama Televisa.

 

En 1991 abandono la Televisa y luego salio Zeta Films, una empresa que han

formado los cines de publicidades y películas de corto metrajes. Año 2000 dirigio

su primero película de largo metraje, que se llama Amores Perros. González

escribió el cine juntos a su amigo Guillermo Arriga, han trabajado estar junto

durante largo tiempo. El protagonista actua Gael García Bernal, que luego el papel

fue un estrella de cine todo el mundo. Amores Perros es un película de drama my

emociante, entre otras cosas este tratar de Octavio (García Bernal), un chico vive en

México City son su familia y los hombres lo alrededor.

La película segunda de Gonzáles Iñárritu se llama 21 Gramos. Ahora rodo en

EE.UU con los actores que Benicio Del Toro, Sean Penn y Naomi Watts.

La película se llama Babel se estrenó en Cannes en junio de 2006 y completa la

?Trilogía de la muerte? de González Iñárritu, iniciada con Amores Perros y

continuada con 21 Gramos.

Dos personas extremo famosas cooperamos en el film, los actores Cate Blanchett y

Brad Pitt, Gael García Bernal tiene un papel también. La película fue un éxito todo

el mundo!

Aquí Gonzáles Iñárritu conta cuatro narraciónes que celebrarse en Japón, EE.UU,

Marruecos y México.

 

Todo las películas del director de cine han ganado muchos premios y candidaturas

grandos y Gustavo Santaolalla por Babel ganó un Oscar por la mejor música.

Alejandro Gonzáles Iñárritu es un director de gran talento, puede sacar asuntos muy

importante y complicade pero triste tambien. Mi favorito personal es 21 Gramos, he

visto el film muchas veces!


 

och vem fan sa att jag inte kunde spanska? tss...i'm in the flow.

eh


FRIENDS for dummies


Underbara kvinna


När Wes Anderson skulle debutera

Lonesome. Not so much. Bottle Rocket på trean 0.25! Enda Wes-filmen jag inte sett än. Tack för den,fan.
Han är nog min Gud. Trots alla snobberier. Hellre snobberier än pretentioner.

Imorgon firar vi Grethe med (polsk!) vodka och ståt!

Caedmon´s Song

Det är i praktiken ingen sång, utan en bok skriven av Peter Robinson. Nutidens tyngsta deckarförfattare fyi.
Jag ville ju egentligen låna (mitt lånekort var typ borttappat fast hemma hos mig, men jag orkade inte hämta det så ringde och fråga hur mkt det kosta att köpa ett nytt, och så blir jag tvungen att spärra mitt gamla, som jag nu hittade hemma och får ett nytt jävla bäbiskort för att jag är 16 med blommor på typ!) en av de alla utsökta Alan Banks-böckerna som han är känd för, trodde det var det enda han skrev liksom. Och så tar jag en som ser rätt bra ut, och nu när jag börjar läsa förstår jag att det är typ den enda bok Robinson skrivit som inte handlar om Alan Banks och Annie Cabbot, de är inte involverade whatsoever. Är det vad man kallar ett (anti)klimax? Jag har aldrig förstått det uttrycket till fullo, och när är det "klimax" och inte "antiklimax"?
Anyway.

Ibland blir jag lite ledsen, som nu när jag scrollar igenom iTunes, och jag menar visst, för vissa ser detta ut som ett komplett library, men när jag själv går igenom alla artister och album och låtar känner jag att det är så himla mycket som saknas. Rolling Stones tillexempel? Dylan (har bara en best of-platta jag tog från pappa som är typ från -85 och det känns ju lite halvfräscht)? Andrew Bird? Lightspeed Champion? Och tyvärr har mitt intresse för "ny musik" avtagit avsevärt under de senaste månaderna. Lathet som den ska med förutsättning inte försvinna förrän när man nått 30+ ungefär. I mina yngre dar köpte jag NME varje vecka, okej NME är endast den största källan till ny brittiskindiehype men det var ju sådant jag var så in to då, lusläste Groove och hängde på Hypemachiner och I guess I'm Floating's i flera timmar. Däremot har jag väl i viss mån fått visst intresse för att hitta nya oldschool (50/60/70tal)favoriter i farsan hyllor, men det har jag ju alltid annars tyckt känns lite förlegat och tråkigt. Summa summarum, jag ska börja söka efter ung musik och inte sluta förrän jag hittat the créme de la créme.

En sak kan jag iallafall säga, om man lyssnar på Paris Combo, i synnerhet Escapade, frå man lust att se Chocolat.
image298


Hittat en ny blogg som är söt iallafall,
dopeshitforkids, jag gillar nog mest namnet om jag ska vara ärlig. Men Göteborgs-internt är ju inte fel.

I mitt stilla sinne funderar jag på att vara lite salongsberusad dygnet runt tiden framöver, för att röra om i grytan lite om man ska citera Olinda. Det borde ju leda till lite fler skratt och djupa samtal. Eller kallas det alkoholism?

"They say he changes when the sun goes down"

En minst sagt ooriginell rubrik men för första gången på väldigt, väldigt länge satte jag på den och överröstes av massa allting. Mitt hjärta bankade lite fortare, det var fint. Allt är väldigt lamt och blåsigt här just nu känner jag. I mitt inre ser jag solen och bruna fingrar istället för blåvita, jag ser isfrapino på EP (?) och mina i högsta grad nedtrampade Topshop-ballerinor. Först står inte mitt nya tänk om sommaren, alt. svunna tider. I min dröm inatt var jag en konstig utställningperson som visades upp genom att jag skulle simma uppåt i en pool som var en labyrint som aldrig tog slut, och på toppen stod jag och mitt vattengäng och promenerade på vattenyta och så vidare. Sen tog jag en paus och drog mig upp på kanten till en jacuzzi. Poolvattnet var turkostgrönt. Jag förstod ingenting.
Har svårt för att bestämma mig om jag vill åka på festival i sommar eller inte, om jag är en "festivalmänniska" som alla ska utrrycka det. Har svårt för att bestämma mig om jag ska vara en lat, whatever-människa i hela mitt liv och komma till förstånd med det. Har svårt för att bestämma mig för vad jag vill att folk ska kalla mig. Har svårt för att bestämma mig om jag vill radera ut det typ. Har svårt för att bestämma mig för om jag hatar eller avgudar mig själv.
Det är däremot, inte så överraskande, väldigt enkelt för mig att bestämma att detta är bullshit.

Hata Håkan Hellström-romantiker! Men till all min fasa tror jag att jag börjar bli en.

What's up with that?!

"Vägarna är evigt långa här uppe, utan kurvor, och snön lyser upp så vi hinner se den och sänka farten. Den flyttar sig inte. Den står kvar. Människor ska inte bo här uppe. Och gör det nästan inte heller. Mobiltäckningen dör en halvtimmes bilkörning från Umeå. Älgar ska bo här uppe. Det här är älgens land."

Blä. Kan man skriva tafligare än Marcus Birro?! Bara masssa floskler.Han är väl fortfarande femton egentligen.Och av någon jävla anledning har jag hans blogg(!!) bookmarkad på datorn. Vafan liksom! Usch,usch.
Å andra sidan har jag många bookmarks som jag undrar hur fan de hamnade här.