Vi med våra manliga portföljer

Den rådande trenden, herrmodet, är fruktansvärt orättvist. Jag förstår självklart att man inte kan ändra något historiskt så att säga till ett annat kön. Men för mig, som alltid känt mig avsevärt maskulin när det kommer till kläder (herravdelningar,förstora tröjor osv)är det tråkigt att just herrtrenden är nästan omöjlig att anpassa till kvinnor. Hela grejen handlar ju om vara MÄN med cigarrer, skräddarsydda KOSTYMER, och "MANLIG intelligens". Den kvinnliga motsvarigheten finns ju faktiskt inte riktigt, visst kan vi klä oss från en tidsepok som till exempel 40-50talet men där är det ju det extremt kvinnliga som gäller. Man skulle kunna säga att the old-school snygga sekreteraren är den kvinnliga motsvarigheten, men hur lärd, intellektuell och snobbig är hon på en skala?
I det stora hela så är det helt klart lättare att vara cool som kille än som tjej. För det första behöver man inte vara snygg för att vara cool som kille, vilket man faktiskt måste om man är tjej (pratar endast yta här alltså). Och för det andra får tjejer inte lika stort rum för att vara coola, eftersom coolheten ofta ligger till hands för det manliga könet. Rockpojkar med ölflaskor,dandys med Ray-bans, djs med utflippade utstryslar och så vidare... Eller så är det bara jag som har svårt att finna en kvinna med en orubblig coolhetsstämpel för att det helt enkelt inte finns lika många som det finns män. Alltså,tillbaka till å andra sidan.
It's a damn shame though. Jag vill också sitta i en läderfåtölj, röka en cigarett från ett etui, vara stilig. Ha ett fickur i äkta guld. En snubbe med auktoritet. Eller en äckelkaxigamerikan tagen ifrån Bandofbrothers med Bronxdialekt och en spritflaska i ena handen och en Luger i den andra.
It's a damn shame.

image286
istället för...

image287

A TRACE

SÄG NÅT

IRL
Permanent
URL

ochdusa

Trackback