FF

notering: hösten är världens bästa årstid ur alla andra perspektiv förutom skolstart
hösten är BÄST för.....................!!!

höst-Göteborg är j egentligen det enda Göteborg jag står ut med, slottskogen är smärtsamt vacker, i vasaallén drunknar gula löv i vattenpölar och av någon outgrundlig anledning går man alltid till bokmässan trots att tjusningen är borta sedan länge, man inga pengar har och jhk inte attenderar
på hösten regnar det, regn lugnar, renar, skymmer, glittrar, skrämmer, irriterar, förskönar, suddar, skärper. regn gör staden vackrare för allt blir glansigt, regn gör allting myspysmysigt, regn gör så att teet blir godare, regn förstärker alla sinnesstämmningar, gör all musik, alla böcker bättre och alla depressioner vackrare. regn låter fint var man än står.
när det blir höst får man köpa kläder, eller ja, det är enda gången man känner att man vill köpa kläder på riktigt. man fantiserar ihop alla kläder man ska inhandla, mjuka halsdukar och matchande mössa, en helt jävla perfekt jacka, skor som inte är converse och en fantastisk väska. oftast slutar det med en stickad halsduk från HM för 149 kr, men ändå.
ja, hösten är faktiskt en f r e s h s t a r t, precis som media vill få oss att tro. sedan att jag försökt freshstarta i princip hela mitt liv och det har inte gått så bra, det är skitsamma för okej, även om det inte är en f r e s h s t a r t, så är det åtminstone själva idén och förhoppningen om en. alla böcker man ska läsa som man inte orkat innan, alla frustrationer ska bort, antalet cigg om dan ska ner, liksom volymen av alkohol som konsumeras. allt ska bli sunt och nedbantat och hårdtränat och uppfräschat. allt ska bli så bra.
bio är bäst på hösten. man kommer lite halvnedregnad in i biosalongen med en kär vän och skiter i att det är obegripligt dyrt, och man har det så himla bra i den där salongen, där det är varmt och mörkt och med sin käre vän bredvid sig. sedan är klockan runt elva och det är helt mörkt mörkt ute fast gatulamporna lyser orangea.
när det är höst kan man vara precis hur nostalgisk, melankolisk och sentimental man vill. för tredje hösten i rad lyssnar man på samma låtar, typ hide away med laleh och all my senses. och de låter likadant som för tre år sedan och då blir man emotionell fast på ett fint sätt.
hösten är i princip nåt som alla klyschor har rätt i. hösten är jajaja snart nu så är den här.

adolescenta 15åringar

A TRACE

SÄG NÅT

IRL
Permanent
URL

ochdusa

Trackback